Îi admiri privirea caldă. Îi asculți vorbele sincere care te fac să te cutremuri până în adâncuri. Te simți protejată în brațele lui puternice și ai impresia că unicul lucru de care ai nevoie pentru a fi fericită pe lumea aceasta este el. Și ai dreptate. Doar că aceeași privire de care tu ai atâta nevoie, acele vorbe, acele brațe, acele clipe scurte de fericire sunt împărțite și alteia. Și pentru alta este este sursa de fericire și motivul pentru a zâmbi în fiecare dimineață…

Iar când afli despre toate acestea, lumea ta se prăbușește. Totul se evaporă asemeni unui nor de praf care îți irită ochii și te blochează pentru câteva clipe bune. Eu nu iert trădarea. Nici o altă femeie care se respectă și are demnitate nu va ierta trădarea. Nu este vorba despre sentimente și nu știu care alte motive acolo. Trădarea nu se iartă. Odată ce ai ales să mergi la alta, rămâi cu ea. Nu te mai întoarce.

Femeile care iartă sunt proaste. Și o spun fără nici un regret. Ea renunță la fericirea ei, renunța la viața ei în favoarea unui dobitoc în călduri, a unui egoist care se gândește doar la satisfacerea personală uitând că acasă îl așteaptă o femeie care a făcut sacrificii de dragul lui.

Nu mă miră faptul că tot mai puține femei se lasă ademenite de cuvinte frumoase și promisiuni deșarte. Pentru că femeile deștepte știu că orice cuvânt spus, are un sens ascuns. Cuvintele nu-și mai au rostul acolo unde încrederea este pierdută. Odată făcut acest pas, nu se va opri aici. E ca un viciu. Este interzis, dar atrage și nu poate să-i reziste. Sau poate nu vrea…

O femeie trădată nu este o femei slabă. O femeie slabă este aceea care iartă trădarea iubitului, îl primește înapoi în viața sa chiar dacă știe că aventurile acestuia nu s-au încheiat aici.

O femeie puternică nu iartă. Ea întoarce spatele și închide ușa în urma ei. Ea merge înainte, dar nu uită. O femeie puternică nu iartă trădarea, dar merge pe alt drum pentru a-și căuta fericirea.

O femeie trădată va plânge, însă nimeni nu îi va vedea lacrimile. Ea nu va urla în gura mare despre suferința pe care i-a pricinuit-o cel căruia i-a dăruit dragostea ei. Ea se va închide în dormitor, iar sufletul ei va scoate un strigăt de eliberare. Apoi…

Ea se va privi în oglindă, va zâmbi, își va reface make-up-ul, își va lua pantofii cu toc și va porni pe alt drum. Chiar dacă în interiorul ei va fi o luptă între inimă și creier, ea va face alegerea corectă. Iar demnitatea ei nu va fi pătată de așa zisele sacrificii din iubire.

Într-o relație, trădarea este o probă de foc: dacă unul înșeală, iar celălalt iartă – nu mai poate fi vorba de un viitor fericit împreună. Oricât de mult ai încerca, nu poți să înclei cioburile unui pahar ca aceasta să fie ca la început.

Iulie 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *